A 2016-17-es tanévben nyugdíjba vonult Kollégáinknak hosszú, megérdemelt nyugdíjas éveket kívánunk:

Bakler Csaba matematika
Dr. Szalai Péter ny. igazgató történelem-magyar
Ferencz Róbert dekoratőr-festő, mázoló, tapétázó szakma
Hábetler Józsefné takarító
Ruszkai Zoltán matematika-fizika

Munkatársaink voltak:
Tóth Árpád
Zsankó Ildikó
Gyetvay Gábor

 

ÉLMÉNYSZERŰ TANULÁS…..

ÉLMÉNYSZERŰ TANULÁS…..

ÉLMÉNYSZERŰ TANULÁS…..

 

„Remélem diákjaitoknak sikerült adni egy értékes és tartalmas szakmai napot. A Kaesz sulit, Hidas Urat Budakeszin és cégem a srácok bizton nem fogják egyhamar elfeledni. Jó lenne, ha minél több iskola tanárai és vezetői hasonlóképpen jönnének, mint, ahogy ti is és töltenék fel a srácok száraz, elméletben lemerült információs éhségüket.”
Üdvözlettel: Mihály László

 

Faipari technikus 13/ A osztályos tanulóink a Mihály Bútor műhelyébe, a Stulwerk Kft. üzemébe és a BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolába jártak.

 

Faipari technikus diákjaink a családi tradíciókkal rendelkező Mihály Bútor műhelyébe látogattak. A cég tulajdonosa, több faipari szakma jeles képviselője Mihály László, hihetetlen lelkesedéssel beszélt a szakmáról. A vállalkozások világába, a bútorok felújítási munkálataiba, a kárpitozás rejtelmeibe vezette be diákjainkat.

A három tanári diplomával, és kárpitos-lakberendezővégzettséggel rendelkező Mihály Etelka, a cég lakberendezője vallja: a cég versenyképességének alapja a fogyasztók elismerése munkáink és szolgáltatásaink iránt, amely több generáción át töretlen.

 

„Remélem diákjaitoknak sikerült adni egy értékes és tartalmas szakmai napot. A Kaesz sulit, Hidas Urat Budakeszin és cégem a srácok bizton nem fogják egyhamar elfeledni. Jó lenne, ha minél több iskola tanárai és vezetői hasonlóképpen jönnének, mint, ahogy ti is és töltenék fel a srácok száraz, elméletben lemerült információs éhségüket.”

Üdvözlettel: Mihály László

 

Képek itt :
Szakmai betekintés a Mihály Bútor műhelybe

A Stulwerk Kft. üzemét is megtekintették diákjaink.

A cég mottója:

“Jót s jól – ebben áll a nagy titok” (Kazinczy), melynek megfejtésén 1993 óta munkálkodnak.

Az irodai és közületi terek ülőbútorait gyártó céget a megbízható minőség, a szüntelen innováció és
vevőorientált gondolkodásmód jellemzi. Tehetséges tervezők, ügyeskezű mesterek és szorgalmas csapatmunka eredménye látszott.

Képek itt: Szakmai betekintés a Stulwerk Kft. üzemébe

A vállalkozások világa után, technikusaink a bázisiskolai partner, a Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős tanulóinak vizsga-remekeit nézték meg.


Képek itt: HOMA Centerben tartott órák

Pagonyné Mezősi Marietta

faipari mérnök, mérnök-tanár

Ácsmunka

Ácsmunka

A tanműhelyben lévő gyakorló épületünkre az ács tanulókkal tetőt készítettünk.

Először leszabásra került a faanyag a munkát a munkaügyi központ által szervezett ács képzésen résztvevőkkel kezdtük meg, majd később a 9. évfolyamos ácsok is bekapcsolódtak.

A tetőszerkezet felállítása nagy körültekintést igényel, mert magasban kell dolgozni. A munka elvégzése után következett a lécek felszegezése. A lécezésnél figyelembe kellett venni, hogy Bramac cserép kerül rá. A tetőfedéshez az anyagot, és minden szükséges kiegészítőt a Bramac–tól kaptuk ajándékba. A cég képviselői többször jöttek segíteni tanácsaikkal, beépítési útmutatóval, és még a beépítési szakemberrel is.

Ez úton köszönjük a Bramac támogatását.

Így készült el a tető a gyakorló épületünkön:

„Egészség? Megéri!”-Egészség-műveltség városi vetélkedő

„Egészség? Megéri!”-Egészség-műveltség városi vetélkedő

2017.04.27-én az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban megrendezett vetélkedőn 3. helyezést ért el iskolánk csapata.

Iskolánkat a 10/E osztály tanulói képviselték.

Előzetes felkészülésben zászlót és filmet kellett készíteni. Különböző témákban kellett felkészülni, biztonságos bulizás, internetezés, közlekedés, helyes életmód és elsősegély. Változatos gyakorlati és elméleti feladatok szerepeltek a 11 állomáson. A tanulók nagyon jól érezték magukat és minden résztvevő kapott ajándékot.

Köszönet a segítőknek Szákovics-Varga Ildikó védőnőnek,

Varga András rendőrfőhadnagynak, dekoratőr tanulóknak, Brezovich Andrea, Soós Lajosné tanárnőknek, Orbán Attila rendszergazdának és Szabó Rita osztályfőnöknek.

Képgaléria

 

 

Ballagás

Ballagás

 

 

Iskolánkban -a hagyományokhoz híven- az írásbeli érettségik kezdete előtti utolsó napon került sor a végzős diákok utolsó iskolai „sétájára”.

A  ballagást nagy készülődés és izgalmak előzték meg. Az alsóbb évfolyamok nagy lelkesedéssel készültek a teremdíszítésre, az ünnepi műsor előadására. Dekoratőr tanulóink hetekig készítették papírból a csodálatos díszeket, melyekkel aztán pénteken díszbe öltöztették a végzősök tantermeit, a diákok által hozott  élő virágok beborították az ajtókat, s kikerültek a padra a tarisznyák és a rózsák is, melyekkel útjukra indították elköszönő társaikat.

További izgalmakat éltünk át az időjárás szeszélyes volta miatt, hiszen nagy esély volt esőre, de az égiek megkegyelmeztek a ballagó diákoknak, nem kellett elővennünk az esernyőket.

A 2016/2017-es tanévben 5 osztály búcsúzott iskolánktól:

14/A-  faipari és dekoratőr technikusok (of : Forján-Ágoston Andrea)
12/A – faipari, magasépítő és dekoratőr osztály (of: Takácsné Vári Szalai Klára)
11/C – asztalos és festő- mázoló (of: Sótonyi Veronika)
11/D – kőműves és hidegburkoló (of: Dr. Antalné Pál Gyöngyi)
11/F – Kőműves és hidegburkoló, illetve kárpitos ( of: Hegyiné Pálfi Éva)

Az emelkedett hangulatú ünnepségen bizony mind a búcsúzó diákok, mind mi, tanárok elérzékenyültünk, hiszen visszagondolva az itt közösen eltöltött évekre, bizony sok szép emlék, sok vidám vagy izgalmas perc elevenedett fel mindnyájunkban , még a bosszúságokat, mérgelődéseket is megszépítette a végső búcsú pillanata.

 

S mind a tantestület, mind a szülők lelkét a büszkeség is feszíthette, hiszen – mint minden évben- iskolánk végzős tanulói ismét dobogós helyekkel tértek haza országos szakmai megmérettetésekről.

 

 

A Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen Verhás Roland 11/D osztályos tanulónk a kőműves és hidegburkoló szakmában országos 7. helyezést ért el, s ezzel mentesült is a szakmunkás vizsga alól, így már végzett szakemberként állhatott igazgató úr elé, hogy átvegye dicséretét s jutalmát. Felkészítő tanárai voltak Antalné Pál Gyöngyi, Skrapits István és Dankovits Tamás.

 

Másik büszkeségünk egy ifjú hölgy. Fekete Dzsennifer (11/F),  akire külön büszkék vagyunk azért, mert a HÍD-programból került be iskolánk kárpitos osztályába, s kitartásának, igyekezetének köszönhetően az  idei Szakma- Sztár országos versenyen a dobogós 3. helyezést érte el. Természetesen felkészítő tanára, Kéri András, s a Sabina cég oktatója, Grabetz József nevét is meg kell említenünk, hiszen ők segítették tanítással, buzdítással és jó szavakkal a sikerhez Dzsennifert.

A két országos hírnevet szerzett diák mellett természetesen még több végzősünk részesült dicséretben és jutalomban, az itt eltöltött évek alatt mutatott példás szorgalma, tanulmányi eredménye, az iskolai – és osztályközösségben kiemelkedő szerepe, vagy a kulturális életünkben való aktív részvétele miatt.

 

Gratulálunk mindnyájuknak, továbbá sikereket kívánunk a vizsgákhoz valamennyi végzősünknek!

Képgaléria

 

A beszámolót írta: Forján-Ágoston Andrea könyvtáros-tanár, szervező

A képeket készítették: Dávid János  és Kéri András tanárok

A Hefelések már megint a legjobbak között!

A Hefelések már megint a legjobbak között!

2017. április 24 és 26 között került megrendezésre a Szakma Sztár Fesztivál Budapesten, ahol 40 szakmában az ország legjobb tanulói versenyeztek.
Iskolánkat 2 tanuló képviselte a versenyen.

Kárpitos szakmában Fekete Dzsenifer a 3. helyezést, kőműves szakmában Verhás Roland a 7. helyezést érte el.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek.